Over Hanna.

Maas dus.

Hanna Maas (1989) is als oudste van zes kinderen geboren en getogen in een dorp op de Veluwe, waar de natuur de kleur bepaalt. Eenmaal 18 geworden besloot ze de provincie te verruilen voor een grootstedelijke omgeving. Dat ging niet zonder slag of stoot, maar inmiddels voelt ze zich als een vis in het water in de Domstad. Wel koestert ze de stille wens om een schattig boerderijtje  te bezitten. Met een geit voor de melk en groen, veel groen om zich heen.

Het CV van Hanna lijkt wat warrig, en dat is het ook. Na zes jaar op het VWO kwam ze via het propedeusejaar Sociale Studies, een theater tussenjaar en een eerste poging op de kunstacademie in de afwaskeuken van een grote hotelketen terecht. Daar bleek ze niet op haar plek en in 2011 besloot Maas opnieuw te beginnen aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Ditmaal met meer succes: in 2015 studeerde ze af en rolde ze direct als Docent Beeldende Kunst en Vormgeving in een baan op het Vathorst College te Amersfoort. Hoewel ze de daaropvolgende paar jaar met veel plezier met handelbare pubers werkte ervoer ze de onderwijsstructuur als beklemmend. Het verlangen om uit te zoeken hoe ver ze het als visueel artiest kon schoppen werd dermate groot dat ze rigoureus het roer omgooide. Op 1 januari 2018 startte Hanna haar eenmanszaak: Hanna Tekent Op.

Ze helpt bedrijven en organisaties met het in beeld brengen wat belangrijk is. Hanna luistert, observeert, stelt vragen en vertaalt die inhoud in zakelijke tekeningen. Dit kan gaan om kernwaarden, een live verslag van een meeting, voorlichting, een jaarplan of de identiteit van een team.

‘Hanna heeft precies de juiste toon getroffen. Ook geeft Hanna volop de ruimte als je toch nog net een wijziging wilt en denkt ze mee in de uitvoering hiervan. Haar illustratie is echt zoals ik het zelf altijd bedenk en probeer over te brengen naar mijn cliënten. Ik ben echt 200%tevreden!’ 

José Buik – Evers, eigenaar Hormoonspecialist

De vorm waarin ze dit doet wisselt per opdrachtgever. Dat kan een praatplaat, een infographic, een stripverhaal, een cartoon of een losse illustratie zijn. Zo levert ze in goed overleg maatwerk en ondersteunt op haar eigen artistieke wijze de zakelijke content.

Ook voor particulieren heeft Hanna haar teken en schrijftalent in een vorm gegoten: kijk daarvoor op de ‘voor de particulier’ en ook op instagram deelt ze scheutig wat haar opvalt en wat ze (mee)maakt.

Wat ambities betreft wil de gedreven Maas, naast een boerderijtje in het groen bezitten, gestaag doorontwikkelen in wat ze al goed kan en doet, en daarbij het plezier en de speelruimte blijven opzoeken. In humorvolle verbinding met zichzelf en de ander. 

Hanna woont samen met haar geliefde Remco en is parttime bonusmoeder  van twee jonge kids (6 en 8 jaar). Ze maakt graag een wandelingetje met Puk, de kat die ze als kitten vond, en ze danst. Om te sporten, omdat het zo leuk is en omdat er altijd wel ergens muziek is en de ruimte om te bewegen.